Op deze pagina zijn interessante weetjes en leuke zaken te vinden, hoewel SIKOSS geen verantwoording kan nemen voor de inhoud van het aangebodene heeft het altijd te maken met openbaar vervoer, de zorgplicht van werkgevers en opdrachtgevers en de rechten van werknemers.
Busmaterieel van Connexxion
Busmaterieel van Veolia / BBA
Busmaterieel van Qbuzz
Busmaterieel van Arriva
Busmaterieel van GVB
Busmaterieel van HTM
Busmaterieel van RET
Busmaterieel van Breng
Busmaterieel van Hermes
Busmaterieel van OV in Nederland
zie
Innovatie in het OV,
(eigen foto) deze foto is het symbool van innovatie in het streekvervoer, het antiverblindingsdoekje. Zonder dit knap gevouwen papieren automaat handdoekje is verblinding van de bestuurder bij het in de spiegel kijken, standaard. Dit voertuig in na strenge selectie, door meerdere partijen, niet in het bezit van enige relevante kennis, geschikt bevonden als werkplek. Niet door arbodeskundigen geschouwd of in een plan van aanpak genoemd als hinderlijk probleem. Zo zijn er de afgelopen dertig jaar, tientallen kleine onoplosbare probleempjes de revue gepasseerd. Wie kent ze niet. Asbakken op kniehoogte, te steile gaspedalen, geen afvalbak, zender boven je hoofd waar je hoofd aan kon stoten, schakelaars buiten bereik, te zware lijn film slingers, verblindende signaal lampjes, vallende lijnfilm kastdeuren, versleten stoelen, wippende stoelen, binnenspiegels zonder zicht. klapperende deuren, spookdeuren, trage deuren, weer openklappende deuren, naar rechts trekkende bussen, te hard op gepompte banden, slechte vering, stoffige bussen, zelf opengaande cabinedeuren, niet werkende brandblussers, onvoldoende zonwering, te korte zonwering, zelf omhoog schietende zonwering, verkeerd op tijd/datum staande stempelautomaten, niet werkende stempelautomaten (inkt op) ratelende stempelautomaten, niet werkende stopknopen, niet werkende deuropeners, rammelend interieur/glasplaten, spontaan knappende zijruiten, niet werkende infoxx/zender/oproep/noodoproep/mobilofoon/gps/omroep. En stapels storingbriefjes die regelmatig terugkerende storingen aangaven die twee weken na reparatie terug kwamen als Heintje Davids, veelal onoplosbare kinderziektes die na jarenlang zeuren pas opgelost konden worden op een andere vestiging.
Door de invoering van marktwerking en het systeem van openbare aanbesteding is een markt gecreëerd door de overheid, die gedomineerd wordt door grote spelers. De vervoersbedrijven moeten beschikken over een zeker vermogen, zowel financieel als logistiek. Bij de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer zijn drie vervoersbedrijven actief, de ‘ABC-bedrijven’: Arriva, BBA ofwel Veolia, en Connexxion/ Hermes. De drie vervoersbedrijven weten de Nederlandse markt af te schermen voor buitenlandse bedrijven. De mededinging komt hierdoor niet in het geding. Het Nederlandse openbare vervoer is zo ingewikkeld en de bestekken zijn zo complex, dat het een moeilijke markt is voor buitenlandse vervoerders om op te gaan. Buitenlandse bedrijven hebben de kennis van de Nederlandse situatie niet en branden zich niet aan het complexe offertestelsel in Nederland en het wijze waarop de inkomsten van het openbaar in Nederland onder de aanbieders van openbaar vervoer worden verdeeld.
Bladzij 92 van een rapport in opdracht van ABVAKABO FNV, gefinancierd door het Fonds voor de Kwaliteit van de Arbeidsverhoudingen. (Interessant leesvoer, redactie)
M.J.S.M. van der Meer (red.), M.H. Schaapman, M.C.M. Aerts, (2007), Marktwerking en arbeidsvoorwaarden – de casus van het openbaar vervoer, de energiebedrijven en de thuiszorg. Working paper nr. 63, Amsterdam: Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies.
(eigen foto en ontwerp),
Voorkomt blaasproblemen bij mannelijke bestuurders in het stad en streekvervoer.
En het voorkomt lastige reacties van buurtbewoners. Voor vrouwen zou een lagere smallere gefabriekt kunnen worden, in de vorm van een banaan of zo. Spoeling geschiet geheel automatische met een volgende regenbui.
Filmende buschauffeur niet langer werkzaam voor Connexxion [update]
Hier een geval van op onoplettendheid, dood door eigen schuld?
Leidraad Casemanagement bij ziekteverzuimbegeleiding