www.sikoss.info

Samenwerkend Internationaal Kennis centrum Openbaar vervoer Stad & Streek.

 

Nieuwe digitale mogelijkheden maakt nieuws van oude zaken.

 

Hier volgt een puur hypothetische verhaaltje

 

Laatst zaten wat SIKOSS onderzoekers op wat toetsenborden te rammelen en kwamen er plotseling wat oude zaken op het scherm, wat we toch willen melden.

Het blijk een trend te zijn, dat de meeste oud OV directeuren na hun vertrek een adviesbureau beginnen op het gebied van openbaar vervoer en/of management. Compleet met een nummer van de kamer van koophandel en een enkeling zelfs met een echte website. Nu zitten daar kwartaal verplichtingen aan vast naar de belasting en het aanleveren van een jaarverslag aan de kamer van koophandel, dus zoiets starten mensen niet enkel voor de lol, dan is het de bedoeling dat daar inkomsten op binnen komen. Normaal verkoopt een directeur zijn onderneming omdat hij iets anders wil of van zijn pensioen wil genieten. De nieuwe directeur kan het meestal alleen wel af want anders koopt hij de boel niet. Bij gangbare ondernemingen gaat de specifieke kennis gewoon over via de aan de zaak gebonden personeelsleden. Een directeur als werknemer van een ex overheidsinstelling zoals CXX vertrekt meestal met een bonus als dank voor zijn inzet voor de onderneming. Zitten OV bedrijven nu echt te wachten op oude informatie van oud directeuren? Tot hier hebben we het over bedrijven die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en alle wettelijke regels in acht nemen.

 

Dat is in het Openbaar Vervoer, blijkt elders op deze site, niet zo. Dus wat zou nu echt de reden kunnen zijn om allemaal een advies bureau te starten terwijl:

A: alle OV bedrijven een bindend advies krijgen van het KNV

en B: er binnen het OV een armoede is aan noviteiten.

Dan ontstaat bij SIKOSS het vermoeden, gezien het feit dat OV bedrijven al jaren wettelijke arboregels overtreden dat hier een luchtje aan zit. Dat dit voor oud directieleden als broeders in het kwaad de manier zou kunnen zijn om via het sturen van maandelijkse facturen voor een fictief advies, hun pensioen aan te vullen. Vanwege het continueren van het gewin is het belangrijk dat broeders in het kwaad verkleven tot de dood.

Bijna allemaal met een KvK nummer ingeschreven op een particulier adres.

 


 

T V oud directeur Connexxion

 directeur VMC advies en interim management.

T V is dinsdag 01-04-2014 teruggetreden als Chief Operating Officer van Connexxion en zal zich niet meer bezighouden met zijn gebruikelijke dagelijkse activiteiten. De heer V blijft als adviseur aan Connexxion verbonden en zal namens het bedrijf bestuursfuncties blijven vervullen bij diverse instanties op het gebied van openbaar vervoer en taxi. Hij blijft het bedrijf dus extern vertegenwoordigen.

 

 


 

R v H (1955) is sinds 2001 werkzaam in het openbaar vervoer

Alleen maar voor het grote geld

Per 1 april 2014 werd R v H voorzitter van HTM Personenvervoer.


 

J B (43) wordt de nieuwe topman van HTM. Dat zeggen althans betrouwbare bronnen tegenover De Telegraaf.  B zou daarmee de interim directeur R v H per april 2014 op gaan volgen. Van H schuift volgens de krant door naar de raad van commissarissen.

De ondernemingsraad moet nog instemmen met de benoeming. B is nu werkzaam als spoorfilosoof bij NS en ProRail. Voor hij in de spoorsector terechtkwam, werkte hij voor oliegigant Shell. Hij begon zijn loopbaan bij Unilever.

 


 

L S (1970) is sinds 2000 werkzaam in het openbaar vervoer in verschillende disciplines.

L S Management bv Parklaan 19 3701CE Zeist

 

Oud directeur Centraal Nederland de heer H

 

 


 

drs.ing. A V - v't H

Concessie Directeur at Qbuzz b.v.   Groningen Area, Netherlands  

Veldhuizen Solutions B.V.,

 

   

 

Oud FNV jongens starten ook maar een stichting.  Vervoer voor elkaar

oud CAO onderhandelaar  FNV openbaarvervoer en  (Ex) vicevoorzitter van het SPOF

D K.                             Vervoer Voor Elkaar

Oud bestuurder FNV bondgenoten  en rayonmanger Connexxion  in  de buurt van zwolle

secretaris R v H      Vervoer Voor Elkaar